Periodiek Schenken

Periodiek schenken? Voordeel voor ú, tijgers en leeuwen!

Wat is eigenlijk periodiek schenken? Dat betekent dat een schenking – of gift –  voor een langere periode geldt, maar wel minimaal voor een periode van vijf jaar (maar ook acht of tien jaar is mogelijk). Daarbij bent u verplicht tenminste 1 keer per jaar een gift doen. Dit kunt u natuurlijk ook verspreiden over het jaar, bijvoorbeeld door een maandelijkse bijdrage.

Fijn om te weten: de Belastingdienst betaalt mee!

Als donateur heb je een groot voordeel: de gift is volledig aftrekbaar van uw belastbare inkomen. Daardoor ontvangt u een deel van de gift terug van de Belastingdienst. Mooi meegenomen toch?

Twee voordelen:

– u krijgt geld terug van uw jaarlijkse schenkingen
– u schenkt meer zonder dat het u meer geld kost

Laten we een voorbeeld geven van periodiek schenken:

U bent nog geen 65 jaar en u heeft (samen met uw partner) een (gezamenlijk) jaarinkomen van € 32.000,-. Omdat u de Wildlife Advocates Foundation support met het redden van tijgers en leeuwen, wilt u een jaarlijkse gift van € 200,- geven. Omdat u geen overeenkomst voor een periodieke schenking hebt, is deze schenking voor u niet aftrekbaar. De reden: 1% van uw inkomen is niet aftrekbaar is (€ 320,-).

Er is goed nieuws, voor u én de Wildlife Advocates Foundation. Het is namelijk aantrekkelijk als u schenkt met een overeenkomst periodieke schenking.

Daarmee kunt u dan méér schenken, terwijl het u netto geen cent meer kost. Als we teruggaan naar het voorbeeld, dan kunt u maar liefst € 338,- aan de Wildlife Advocates Foundation schenken, waarbij uw jaarlijks schenking netto € 200,– blijft.

Het jaarlijkse schenkingsbedrag is in deze situatie namelijk wél aftrekbaar. U krijgt in dit voorbeeld € 138,- terug van de Belastingdienst. Uiteraard kunt dat bedrag ook weer ten goede laten komen aan de Wildlife Advocates Foundation.

Samenvattend

U schenkt de Wildlife Advocates Foundation jaarlijks € 338,- en dat kost u maar € 200,-. Daar bent u blij mij en alle tijgers en leeuwen die door de Wildlife Advocates Foundation gered worden ook!

Te lang?

Vindt u een periode van vijf jaar wellicht te lang? Denkt u: wat kan er allemaal gebeuren? Bijvoorbeeld ziekte, overlijden, werkloosheid, arbeidsongeschiktheid. De schenkingen die u al heeft gedaan, blijven aftrekbaar. Maar in een aantal situaties hoeft u niet door te blijven schenken.

Periodieke Schenking – de  overeenkomst.

Wat is eigenlijk periodiek schenken? Dat betekent dat een schenking – of gift –  voor een langere periode geldt, maar wel minimaal voor een periode van vijf jaar (maar ook acht of tien jaar is mogelijk). Daarbij bent u verplicht tenminste 1 keer per jaar een gift doen. Dit kunt u natuurlijk ook verspreiden over het jaar, bijvoorbeeld door een maandelijkse bijdrage. Zo’n voorwaarde kan namelijk worden opgenomen in een Periodieke Schenkingsovereenkomst, die bovendien zonder tussenkomst van een notaris is op te stellen. Eigenlijk is het heel eenvoudig!

Op de volgende pagina kunt zo’n Periodieke Schenkingsovereenkomst vinden en downloaden. Als u dit heeft gedaan, print u de overeenkomst uit. Vervolgens stuurt u de ingevulde en ondertekende overeenkomst naar de Wildlife Advocates Foundation. Daarna ontvangt u een door ons ondertekende kopie retour. Deze kopie bewaart tenslotte bij uw (belasting)administratie zodat u alles bij de hand heeft als u de belasting-aangifte gaat doen.

With your help we can rescue more wildlife from mostly horrible conditions and give them a new future, in a place where they are cared for and where they can live a life which can described as the closest to the life as possible.
 
Click below to donate and help us save these majestic animals!

Join us!

On our social media.

Subscribe

To our Newsletter.

[mc4wp_form id=”502″]