De Tijgers op de Trein

Start

DE TIJGERS OP DE TREIN

WANNEER: ZO SNEL MOGELIJK!
VAN: een verlaten treinwagon die ergens in het noorden van Argentinië staat
NAAR: Ubuntu Wilidlife Sanctuary in South Africa

HET VERHAAL

Treintijgers. Dit is nu precies zo’n verhaal waarvan je haren recht overeind gaan staan. Zo vlak voor Kerst vragen wij jullie om ons dit grote drama te helpen oplossen.

Vlakbij de Argentijnse stad San Luis trok in 2007 een rondreizend circus rond. Het circus moest noodgedwongen haar tijgers ergens onderbrengen. Dat deed het met de belofte om ze enkele maanden later weer op te halen. Dat is echter nooit gebeurd. De man die de dieren opving, had weinig benul wat ermee te doen. En de dienstdoende dierenarts uit de buurt komt helaas niet verder dan hulp aan honden, katten en vee. 

Het resultaat was dat de boer met vier tijgers zat. En nog steeds zit. Hij heeft ze in een open trein geplaatst. Daar leven de vier dieren onder erbarmelijke omstandigheden. In totaal hebben de vier tijgers zo’n 125m2 oppervlakte, terwijl ze in hun eigen natuurlijke habitat kilometers nodig hebben om te kunnen leven, jagen en bewegen. De dieren krijgen geen goed eten en zijn nog nooit medisch onderzocht. Zo nu en dan wordt de trein met een hogedrukspuit gereinigd met de tijgers er nog in, omdat men bang is om ze los te laten. Er liggen overal aangekoekte uitwerpselen waar de tijgers doorheen lopen. Het zit er daarom vol met parasieten. 

San Luis kent een droog en bloedheet klimaat. De tijgers kunnen geen kant op. Het is een afgrijselijk en dieronterend gezicht om deze prachtige dieren zo te zien lijden. Ze worden in leven gehouden door de boer, maar de vraag is wel wat nog onder ‘leven’ verstaan kan worden. De situatie is onhoudbaar. 

De oudste twee tijgers zijn inmiddels rond de 18 jaar en de twee jongste (broer en zus) rond de 12 jaar. Zij kwamen in de trein terecht toen zij nog welpjes waren. De dieren zijn niet gesteriliseerd. Naar het schijnt zijn er in die lange tijd vier welpjes geboren, maar heeft de moeder deze zelf opgegeten. 

Als Wildlife Advocates Foundation hebben we al zeven keer laten zien dat wij dieren zoals deze een nieuwe toekomst kunnen geven. Maar dat kunnen we niet alleen. Daar is simpelweg geld voor nodig. Als we voldoende geld kunnen ophalen dan kunnen wij de tijgers overbrengen naar Ubuntu Wildlife Sanctuary in Zuid-Afrika. Daar staan ze met open armen op de vier tijgers te wachten. 

Daar kunnen ze weer frisse lucht ademen. Weer gewoon tijger zijn. Gaan zij ooit nog zachte grond onder hun poten voelen? 

Het kan echt. Het moet echt. 

Maak samen met ons een einde aan deze hel op aarde vlak voor Kerst. Dan kunnen wij zo snel mogelijk aan de slag voor deze tijgers. Per tijger is ongeveer 25.000 euro nodig om hem/haar een nieuw leven te geven. 

 

Laat 2021 voor hen een prachtjaar worden. Elk bedrag telt.

De kosten zijn opgebouwd uit onder meer:

  • Veearts en chippen
  • Transportkosten (o.a. kooi en verdoving)
  • Vervoer naar vliegveld bij Buenos Aires
  • Vliegkosten naar Zuid-Afrika
  • Vervoer in Zuid-Afrika
  • Omheining en nachthok in Ubuntu
  • Gezondheidscheck in Zuid-Afrika
  • Ongeveer 1.5 jaar normaal dieet 
With your help we can rescue more wildlife from mostly horrible conditions and give them a new future, in a place where they are cared for and where they can live a life which can described as the closest to the life as possible.
 
Click below to donate and help us save these majestic animals!

Join us!

On our social media.

Subscribe

To our Newsletter.

[mc4wp_form id=”502″]